Handelsbanken på Lidingö anpassas för framtiden

Mikael Gustafson kontorschef för Handelsbanken på Lidingö – Vem är du?
– Jag är starkt förankrad Lidingöbo, uppväxt och uppskattar att bo och representera Handelsbanken på Lidingö, säger Mikael.  När jag inte jobbar på banken står det allt som oftast idrott på schemat. Jag har sedan barnsben varit engagerad i IFK Lidingö Fotboll, där jag själv också spelat 16 säsonger i herrlaget, som målvakt, varit ledare för ungdomslag men också hjälpt målvakter med träning. 

Vad tycker Handelsbanken om Lidingö? 

– Som alla Lidingöbor som älskar sitt Lidingö, tycker vi också om att finnas här och framför allt nära våra kunder. Det är också ett riktigt fint näringslivsklimat i kommunen med många spännande och växande företag. Just nu är vi 16 personer på kontoret, de allra flesta Lidingöbor, som alla jobbar för Lidingös bästa. Som ett led i att förstärka vår närvaro kommer vi flytta kontoret, närmare bestämt till en del av bibliotekets gamla lokaler för att möta kraven på ett modernt bankkontor anpassat för framtiden och många trevliga kundmöten, säger Mikael.

Hur arbetar banken med näringslivet?

-Vi vill vara så engagerade som vi bara kan! För oss är det viktigt att ta en aktiv roll i näringslivet, exempelvis genom att vara aktiva i föreningslivet, och jobba lokalt. Bland annat är jag aktiv ledamot i Lidingö Näringsliv, tillägger Mikael. På kontoret arbetar fyra engagerade företagsrådgivare för att utveckla Lidingös företagsmarknad. För oss är det personliga mötet centralt, så oavsett om du möter oss i din roll som företagare eller privatperson vill vi dela med oss av våra insikter kring ekonomi.

Vi arrangerar också regelbundet möten där företagare på Lidingö har möjlighet att mötas och andra träffar där vi till exempel delar med oss av våra bästa tips kopplade till det ekonomiska läget. Vi stöttar gärna unga företagare och hoppas att vi framöver kommer få se ännu fler lokala samarbeten som förhoppningsvis mynnar ut i ett än mer starkare företagande.

Hur ser du på konceptet Lidingö som 15-minuters staden? Berätta! 

Ett bra koncept som passar Lidingö, säger Mikael. Vi vill alltid vara nära våra kunder och deras lokala sammanhang. Genom lokalt samarbete med näringslivet, föreningar och Lidingöbor kan vi tillsammans skapa en långsiktig hållbar utveckling och fortsätta utveckla kommunen.
För oss som bank är det viktigt att kunna ge våra kunder personlig och omtänksam rådgivning på de tider som passar kunden bäst, oavsett var man väljer att möta oss. Vi erbjuder alltid möjlighet att träffas och åker gärna ut och besöker företagen. Även om den digitala utvecklingen erbjuder möjlighet att snabbt lösa sina bankärenden digitalt 24/7, så finns det alltid tillfällen i livet då det behövs mer kvalificerad rådgivning och då finns vi nära till hands för ett personligt möte mitt i Lidingö Centrum.

Vad anser du om utvecklingen av olika branschkluster på ön?

Det är en spännande utveckling när företag med liknande inriktning skapar mervärde och attraherar fler inom samma bransch. Branschkluster är viktiga för den fortsatta utvecklingen av Lidingös näringsliv, påpekar Mikael.

Hur ser du på utvecklingen av Lidingö centrum och vidareutveckling upp till Torsvik?

-Det är en förändring som vi stöttar helhjärtat, jag ser framför mig att det kommer att bli en trevligare entré in till Lidingö Centrum. Det är något som i sig kommer att kunna locka ännu fler företagare till att etablera sig här.

Hur ser du på möjligheten att rekrytera attraktiv arbetskraft? 

Lidingö kan ses som en regional stadskärna som är lättillgänglig, företag kan rekrytera rätt arbetskraft från hela Stockholmsområdet, betonar Mikael. Det är en avgörande förutsättning för många av de verksamheter som är verksamma på ön.

Vad tycker du att vi behöver göra för företagare? 

Vi behöver fortsätta utveckla relevanta nätverk för företagare, som kan ge synergier och stärka konkurrenskraften. En annan del som man alltid behöver se över är möjligheterna att förenkla både besluts- och tillståndsprocesser. Det ska vara enkelt att ta idé till verklighet och det är viktigt att stötta nyföretagandet, särskilt bland ungdomar, avslutar Mikael.

www.handelsbankenlidingo.se


 

Dela gärna detta inlägg