En Yogastudio med själ och värme

Yoga studion Altromondo öppnades på Kyrkvägen 2019, precis när Covidpandemin drog igång, säger Jennie Liljefors som äger och driver både studion på Lidingö samt en på Grevturegatan i Stockholm. Ordet Altromondo betyder en annan värld på italienska och symboliserar att man med yoga kan lära känna sin inre värld. Altromondo öppnade sin första studio i Italien 2006 och när Jennie tog konceptet till Sverige 2012 valde hon att behålla namnet.
Vi fick en tuff start med nyöppnade studion på Lidingö, med strikta restriktioner och instruktioner om hur många man fick vara i salen samtidigt. Samtidigt hade vi många kunder som ville komma hemifrån en stund för att få en energipåfyllning och samvaro med andra. Att få dela upplevelsen efter en klass var lika viktig som känslan av välbefinnandet efter yogan, tillägger Jennie.
Altromondo Yoga studio är välkomnande med sina mjuka lugna färger med en stor vacker och tyst sal med ljuvligt värmegolv – här vill man gärna vara, speciellt nu när kylan och mörkret faller in.
Yogaklasserna är till för att inspirera i alla åldrar, för de som vill lära känna yoga eller för de som är vana yoga utövare. Hela tanken med Yoga är att lära känna din kropp, ditt sinne, att upptäcka nya insikter och att komma i kontakt med din inre potential, kraft och energi och komma i kontakt med din inre värld.
– Mitt intresse för yoga utvecklades i samband med att vi flyttade till Italien. Jag och min man ville prova på något nytt i livet, och tillsammans med barnen flyttade vi till Alassio vid Medelhavskusten där vi stannade i många år. Där öppnade jag min första yoga studio som fick heta Altromondo, som betyder ”en annan värld”. Namnet och konceptet tog jag med mig när vi återvände till Sverige, säger Jennie.
– Första yogastudion i Sverige öppnade jag på Grevturegatan 2012 och i november 2019 blev det start för studion på Kyrkvägen här på Lidingö, säger Jennie. Idag har vi cirka 30 lärare som arbetar på bägge studios samt ett backoffice team på tre personer.
Vi har upp till 10 klasser per dag och man kan välja om man vill gå på drop-in, om man vill ha klippkort eller månads-/årskort.
Varje yogainstruktör är specialiserad på sin yogateknik och vi har yoga för alla. Allt från lugna klasser och meditation till mer flödande och avancerade klasser. Några yogaklasser som är populära är Hatha Yoga, Vinyasa (flödes) yoga, Restorative Yoga, Healing yoga, Kundalini yoga och Ashtangayoga.
Yoga ger ett fokus och en grundstryka och fungerar som en pensionsförsäkring, säger Jennie som även har författat tre böcker om yoga. Den ena är ”Healing Yoga – den läkande kraften” som är en unik och annorlunda yogabok som handlar om yoga ur det läkande perspektivet, den har utkommit både på svenska och engelska. En bok och om Gravidyoga och postnatal yoga som handlar om vad som händer i kroppen under och efter en graviditet samt innehåller yogaprogram och andningsövningar, även ett kapitel om förlossningsförberelse.
Den tredje boken är en guidad journal med övningar och läsning som heter ”Healing you – en skrivbok för reflektion”.
Vi känner oss inte så oroliga för lågkonjunkturen då många ofta investerar i sin hälsa i stället för att göra utlandsresor. Elkostnaderna för värmegolvet är dock något som man kan vara lite orolig för då elpriserna stigit mycket. Vi har behövt sänka värmen men det är inget som kunderna märker av säger Jennie, vi är även noga med att stänga av allt när vi inte är i lokalerna. Vi måste alla ta ansvar för den allmänna elförbrukningen fortsätter Jennie.
Vi ser mycket ljust på framtiden och funderar på hur vi så småningom ska kunna utveckla verksamheten. Vi har fortfarande en fot i Alassio då vi arrangerar yogaresor bla dit för dom som vill resa bort med kombinationen yoga, njutning och avkoppling, avslutar Jennie.
Dela gärna detta inlägg