Ny fotostudio i Stockby

Huset som en gång varit Stockbys motionsgård och restaurang är nu omvandlat till en modern fotostudio för mat.
Ägarna Pontus och Ingela Carlsund, som också driver mataffären Papilles i Lidingö Centrum, står tillsammans med sonen Hugo bakom förvandlingen. Studion heter Backyard Studios, och drivs av Hugo, som har tidigare erfarenhet från branschen.

Vi arrenderar huset sedan 2017 av staden och där har vi lagat all färdigmat till butiken i centrum och det kommer vi även fortsättningsvis att göra, säger Pontus. All vidareutveckling av husets möjligheter låg för övrigt på is under pandemin, men vi märkte att fotografering av mat blev alltmer populärt och då fick vi idén till en matstudio, tillägger Pontus.

Läget är perfekt, med parkering och parkeringsplatser utanför huset, så det är bara att köra ända fram till dörren och lasta ut, det måste vara enkelt säger Pontus.
Studion har en balkong och en grillhörna om man vill fotografera grillad mat, eller göra en film från en trevlig utemåltid och hela naturen utanför dörren som erbjuder en mångfacetterad rekvisita.

Men det bästa är själva studion, säger Hugo. Vi har gjort en total makeover och tagit hjälp av experter i branschen.

Den stora fotostudion har underbart dagsljusinsläpp och här finns allt som
behövs finns för att kunna ta professionella matlagningsbilder eller filmer. Kunderna behöver bara ta med sin rekvisita och kamerautrustning.
Gamla baren är numera ett preppkök och fotoköket är nytt och
flyttbart där alla delar har hjul, så man kan göra ”sitt eget
kök”. Studion har mycket utrustning som ingår, t.ex. olika stativ.
Taket är gjort av plåt vilket gör att man enkelt kan hänga upp lampor eller
rekvisita med hjälp av magneter.

Lika viktigt som den tekniska delen, är att det fungerar smidigt för de som hyr lokalen och ska göra sitt arbete. Så här finns också en stor sminkloge med rätt ljus, tvättstuga, skötbord, bastu och annat som

gör det trevligt att jobba. På nedervåningen kommer vi även att ha vårt eget kontor och möjligheter för kunder som ofta återkommer att lagra sin rekvisita, säger Pontus.
Jag tror vi har tänkt på allt och hoppas nu att kunderna hittar hit och blir nöjda!

www.backyardstudios.se

Dela gärna detta inlägg