Ät ute på Lidingö – Mitas Mat och Take Away butik

ÄT UTE PÅ LIDINGÖ – en artikelserie om alla restauranger och caféer på ön som pågår under mars och april.

14. MITAS MAT OCH TAKE AWAY BUTIK

Jag, Mita äger och driver Mitas Mat på Södra kungsvägen 59, (mitt emot Elon). Jag öppnade portarna i slutet av november och i min lilla oas hittar du färdiglagade långsamma kolhydrater, proteiner, grönsaker och såser. Vi lagar allt med sous-vide tekniken (vaccum och vattenugn), utan onödiga tillsatser och en stor portion kärlek. Tekniken gör maten lite mer hållbar, smakfullt och näringsrikt.
Jag brinner för människor, kropp och hälsa och startade min karriär inom det 2001, jag är mycket noga med vad jag stoppar i mig och det genomsyrar allt här hos oss.
Vi jobbar med svenska råvaror så mycket det går, vi har t ex Bjärefågels kyckling som är den enda certifierade, svenska korallinser och quinoa mm. Konceptet är framtaget dels för att jag tycker att man själv ska få välja vad och hur mycket sin måltid ska innehålla plus att man kan ju komplettera upp redan tidigare måltid (inget kastas).
Det här kan du även handla på vår hemsida mitasmat.se så kör vi hem till dörren.
Förutom detta så har vi en meny med olika
Grillade wraps, säsongens Lasagne som nu är med vitkål, bakad potatis med tonfiskröra och kommer inom kort utöka med ”Frukost på väg” och självklart sallader.
Under våren kommer vi även öppna upp med en uteservering.

Vi önskar alla hjärtligt välkomna, Mita med personal

Våra öppet tider idag som självklart kommer förändras med våren och frukost starten
Måndagar 10.00 – 20.00
Tisdag – fredag 10.00 – 18.00
Lördagar 11.00 – 14.00

www.mitasmat.se

Gå in på www.visitlidingo.se så hittar du en lista på alla restauranger/caféer på ön.
Gå in på https://www.lidingonaringsliv.se/category/foretagsartiklar/ så hittar du alla restaurangartiklar

Dela gärna detta inlägg