TANKAR BETYDER INGET, MEN DET ÄR VAD DU GÖR MED DEM SOM HAR STOR BETYDELSE

Företaget Market Cap är ett Lidingöföretag som jobbar med ledarskap och förändringsledning och sitter i Företagshuset på Herserudsvägen 18. Här arbetar Johan och Agneta Setterwall och Lotta Christensson.

Katarina Palmstierna på Lidingö Näringsliv tog ”nyttig fika” med Johan för att höra vad som händer i företaget. Sist vi hade kontakt var under pandemin, då företaget var oerhört snabba på att ställa om från 100 % fysiska till enbart digitala utbildningar, och med helt nya utmaningar i rollen som ledare.

Klart att företaget har gått upp och ner men vi är ett stabilt företag som funnits länge och vi har våra återkommande kunder, säger Johan.

Idag har vi stor fokus på stresshantering och man vet att en orsak till stress, är våra orostankar och i dagens samhälle finns det mycket att oroa sig för säger Johan, såsom klimatförändringar, krig och lågkonjunktur. Vi lever dessutom i ett stressigt samhälle och att hitta balans i vardagen mellan arbete, familj och annat är inte alltid helt lätt och skapar ofta oro.

Vi arbetar med en stresshanteringsmetod som heter Mcog, säger Johan. Den hjälper oss att bli medveten om våra tankeprocesser, att lära sig att hantera våra tankar, och träna på att ge dem mindre uppmärksamhet, speciellt under natten då vi ligger och ältar och har oroskänslor. Metoden innebär bland annat att man tränar på att ge sina negativa tankar mindre tid.

”Tankar betyder inget men vad du gör med dem har stor betydelse”, avslutar Johan.

Artikel skriven av Katarina Palmstierna för Lidingö Näringsliv.

Dela gärna detta inlägg