FÖRETAG PÅ LIDINGÖ 2021 – Stockby – Larssons Plåt AB

ETT VERKSTADSFÖRETAG MED ANOR OCH FRAMTID

Plåtslageriet startades av min farfars far Sixten 1923 och därefter tog min farfar Gösta över och därefter pappa Rolle och nu är det jag och mina två bröder Ron och Robin som äger och driver företaget, säger Richard Larsson. Hur det blir framöver är ovisst, men jag har en son som är utbildad plåtslagare.

Vi är specialister på smide och gör olika slags saker i metall såsom inredningsdetaljer, trappräcken, trädgårdsmöbler, båtdetaljer, plåtlister, fönsterbläck, etc. Pandemin har dock medfört mycket mer hemma fix jobb, trädgårdsjobb och båtjobb än vanligt. Vi gör mest jobb åt Lidingöbor och Lidingöföretag, såsom båtvarv, byggfirmor och fastighetsägare. Bland annat har vi levererat utebord till Lidingö Bröd och Patisserie på Stockholmsvägen.
Så gott som alla våra anställda är Lidingöbor och har varit hos oss länge. Det är svårt att hitta nya personer som passar in – det tar tid att lära yrket och man måste vara lite händig redan från början och ha intresset. Vi söker efter två personer till och räknar med ytterligare fler när vi byggt till om ett par år. Alla har stämpelklocka vilket gör att de som vill jobba lite mer eller lite mindre får ersättning därefter, och man väljer själv.

Arbetet inom Stockby med den nya detaljplanen som kommer att innebära ökad byggyta, är något som vi är oerhört glada över. Det känns roligt att få möjlighet att utveckla verksamheten.
Internt i företaget har vi startat en tvåårsplan tillsammans med alla anställda, där vi tillsammans planerar hur vi ska bygga till, hur vi ska använda lokalerna och vad vi ska förbättra. Vi följer månad för månad, och gör små förbättringar hela tiden. Alla är delaktiga och det skapar stor samhörighet, säger Richard.
En bastu, större lager och fler maskiner som jobbar med tyngre material och bättre kundmottagning står på listan – vi vill att kunderna ska känna sig välkomna.

Hos oss har var och en fullt ansvar för alla delar i processen, från kundkontakt till fakturering inom sitt specialistsområde, som kan vara båt, bygg eller annat. Detta ger ansvar och motivation och målet är att var och en är sin egen projektledare. Vi har installerat ett projektekonomiprogram där alla jobb registreras, så vi har full kontroll på ekonomin i varje steg i processen. Vi tre bröder vill att ekonomin ska vara stabil och bra och så har det varit de senaste åren och för sex år sedan anställde vi Annika som är en klippa och har full kontroll på allt det administrativa i vår verksamhet.

För oss är kunden det allra viktigaste och försöker alltid att lyssna in och göra det kunden vill ha och även leverera lite mer än de förväntar sig, avslutar Richard.

FAKTA
Företag: Larssons Plåt AB

Ägare: Bröderna Richard, Ron och Robin Larsson

Adress: Förrådsvägen 11 A, Stockby

Antal anställda: 8 personer

Omsättning: 8 miljoner

www.larssonsplat.se

 

 

Dela gärna detta inlägg