FÖRETAG PÅ LIDINGÖ 2021 – Stockby – BEIJER Byggmaterial AB

Jerry Pålsson som blev Filialchef för Beijer Lidingö 2017, är uppväxt på Lidingö. Han startade i brädgården och har jobbat sig uppåt. Beijer är ett bra företag och man satsar på sina anställda och just nu går jag en kurs i att vara ledare på Beijer, säger Jerry Pålsson. ”Vi bygger dom som bygger” är vårt motto, tillägger Jerry.

Företaget startade år 1892 i Kyrkviken under namnet Canada Brädgård och köptes av Beijer  år 1991.  Det blev trångt och man började leta efter mark för att bygga en större anläggning. Vi fick möjligheten att köpa mark i Stockby i samband med att Återvinningscentralen byggdes och vi kunde öppna våra nya lokaler 2016, säger Jerry.

Vi har numer 30% av vår försäljning mot konsumentmarknaden vilket är ovanligt för att vara ett byggföretag. Coronapandemin har bidragit till detta då fler fixar hemma. Vi marknadsför oss mot hushållen på Lidingö men även i Norra Djurgårdsstaden. Alla som flyttar får ett erbjudandepaket som heter ”Flyttkalas”, med lämpligt innehåll. Privatpersoner köper mycket golv och vi märker om Ernst på TV 4 gör något extra roligt som t.ex. ett betongbord, så kommer det många kunder dagarna efter som vill tillverka ett lika dant.
70% av vår försäljning går till ”Proffsbyggarna” som vi kallar dem. De köper mest virke och allt som har med husbyggen att göra och är här redan kl 06.30.

Våra företagskunder är mest SME, dvs. små-och mellanstora kunder och de allra flesta är Lidingöföretag. Nu under Corona har det varit svåra tider för byggare som är specialiserade på att bygga inne eftersom man inte kommer in i hemmen. Det gäller att tänka om och ställa om – inte ställa in. Alla byggare som hållit på med nyproduktion och ute jobb har det gått bra för.

Vi har ca 17 000 artiklar i butiken, ett stort centrallager vid Arlanda. Vi har 22 anställda och nästan alla bor på Lidingö. Det är svårt att rekrytera just nu – det är som om folk inte läser annonserna. Som jag sagt tidigare är Beijer ett jättebra företag och alla anställda kan utbilda sig genom Beijer Academy.

I Stockby och på Lidingö hjälper vi varandra överlag och handlar från varandra – nu ännu mer i och med Corona. Kaffet kommer från Gåshaga Rosteri, Corona skydd i kassan från Anderssons glasmästeri AB, och det finns många fler.

Från första april kommer vi att ha släpvagnar här på parkeringen med namnet Beijer på, men kärrorna ägas avFreetrailer Ab – ett bra samarbete. Man hyr släpvagnen på nätet som har ett kodlås och knappar in en kod, så är det bara att köra iväg.

Vi satsar på framtiden och ser fram emot att på sikt kunna bygga ut och försöker hela tiden hitta nya lösningar och följa med i tiden, avslutar Jerry.

FAKTARUTA
Företag: BEIJER Byggmaterial, Lidingö
Filialer i Sverige: 86 st
Ägare: Stark group i Danmark
Adress: Stockbyvägen 5 i Stockby
Omsättning: 120 miljoner
Antal anställda: 22 st

 

Dela gärna detta inlägg