FÖRETAG PÅ LIDINGÖ- Stockby – Lidingö Gummicentral AB

På Förrådsvägen 6 ligger företaget Lidingö Gummicentral som är ett av fyra företag inom Lidingögruppen som startades 2009.

Gummicentralen vänder sig mest till privatpersoner och är en klassisk däckverkstad som har högsäsong i samband med att man byter till sommar- eller vinterdäck och då får vi till och med ta in extrapersonal, säger Jörgen Lindqvist som är en av tre ägare.

Vi har 1500 kunder som förvarar sina däck hos oss. Vintertid arbetar vi med att laga däck, reparera hjullås, etc. Vi säljer mest Nokiadäck och köper in mellan 300 – 600 nya däck varje säsong. Vi säljer också ”eftermarknadsfälgar” med märket Special Wheels, Brorssons och Rautamo som bara tillverkar färgade fälgar.

Visst finns det ”konkurrenter” på ön, såsom Däckia, Bilia Group, Bodalsgaraget, för att nämna några, men det finns plats för alla och vi samarbetar och hjälper varandra när det behövs, säger Jörgen.

De flesta medarbetare har jobbat här länge och jag trivs jättebra, säger Richard Stiernberg som är född på Lidingö men äntligen har fått en egen lägenhet, men tyvärr inte på ön, vilket han gärna skulle vilja ha.

Vi kan inte växa mer då det inte finns utrymme, men med den nya detaljplanen kanske det går att bygga till, så just nu satsar vi stort på att ha nöjda kunder och behålla de kunder vi har i alla verksamheter och skapa en bra arbetsplats, säger Jörgen.

De övriga företagen i Lidingögruppen är Lidingö Lastbilscentral som har sju lastbilar som kör laster av olika slag. Lidingö Rental som hyr ut hyr ut hjullastare, gaffeltruckar och andra arbetsmaskiner samt Lidingö Grävtjänst som utför grävarbeten. Inom markområdet finns plats för uppställning av maskiner och bilar som inte är uthyrda eller i drift, men det är trångt och överlag är det mycket bilar på Förrådsvägen.
Våra kunder är mestadels andra företag men under Corona har man sett en ökad efterfrågan från privatpersoner som vill ha hjälp att schakta bort jord och grus för att kunna bygga pool, terrass eller annat tomtjobb. Det märks att Lidingöbor jobbar hemma avslutar, Jörgen.
FAKTA
Företag: Lidingögruppen: Lidingö Gummicentral, Lidingö Lastbilcentral, Lidingö Rental, Lidingö Grävtjänst.
Ägare: Joakim Brodén, Jörgen Lindqvist, Anders Henriksson
Adress: Förrådsvägen 4
Antal anställda: 15 st inom de fyra verksamheterna.
www.lidingogummicentral.se

På bilden: Richard Stiernberg

 

 

Dela gärna detta inlägg