Designer som Fairtrade producerar i Ecuador

Denise Cruz, är uppvuxen i Quito Ecuador men kom tidigt 90-tal till New York där hon utbildade sig till kläddesigner på F.I.T och sedermera jobbade som designer hos Donna Karan. Efter åren i New york flyttade hon och hennes svenske man runt i världen. Under dessa år vara hon aktiv med sitt eget kläd märke Denise Cruz som bland annat lanserades på Milano fashion week 2008.

-2011 flyttade familjen till  Sverige som då hade vuxit till att inkludera  tre små barn på  och Denise bestämde sig för att ta en paus för att fokusera på familjen och de små barnen.

-2013 flyttade vi till Lidingö och jag började jobba på K & US Stockholm som säljer Fairtrade produkter  och kände att jag skulle vilja göra något liknande för Ecuador. Jag åkte därför dit och träffade alla fantastiska hantverkare som var anslutna till Fairtade och designade en kollektion som jag producerade i Ecuador och tog med hem till butiken i Sverige, berättar hon vidare.

-Det kändes helt rätt att kunna göra något i Ecuador och ta till vara på alla den kraft som finns i det traditionella hantverket så  det var dags att öppna eget företag igen, men denna gång med fokus på Fair trade producerade smycken och accessoarer i materialet  Eco (Botanical) Ivory som kommer från nötterna på trädet Tagua Palm. Eco Ivory  är ett vitt, hårt material som är mycket lämpat för att polera och göra smycken, inredningsdetaljer och andra vackra saker. Företagsnamnet blev Denise Cruz ”for my people”.

Idag designar jag och säljer exklusiva assesoarer för bordsdekoration  till bland annat Svensk Tenn, som vill ha mer Faitrade producerade varor.

Jag har även designat  julprydnader, smycken och inredningsdetaljer som alla  är lokalproducerade i Ecuador.

På Lidingö säljer jag till Butik Grön och en del av mina produkter till Altromondo Yoga. Jag har även  gjort armband till 1,6 miljoners klubben och organisationen Operation Smile, Suicide Zero & 100trappsteg.  Jag har även precis lanserat på den finska marknaden, vilket känns mycket spännande.

Jag drivs av att göra vackra saker i hållbara material som mina kunder uppskattar och ger dem extra glädje i vardagen men som också säkerställer att alla fantastiska hantverkare i Ecuador får ett juste pris för sitt fina arbete och att de kan fortsätta att växa som småföretagare.

websida: www.denisecruz.com

Instagram: denisecruzofficial

FAKTA
Företag: Denise Cruz for my people
Startades: 2013
Ägare: Denise Cruz

Fairtrade – vad är det?
Fairtrade är en internationell certifiering av råvaror som odlas i länder med utbredd fattigdom. Certifieringen innebär att varan är producerad med hänsyn till högt ställda sociala, ekonomiska och miljömässiga krav. Om du väljer att köpa Faitrade-märkta produkter så skapar det möjligheter för människor i fattiga länder att stärka sitt inflytande och påverka sin inkomst och därmed sin livssituation.

 

Dela gärna detta inlägg