Rozen Clean och 450 Gradi blev årets Gaseller på Lidingö – grattis

Att bli Gasell innebär bland annat att man minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden, ökat omsättningen de senaste tre åren samt 5 andra kriterier. Två företag på Lidingö har klarat detta och vi har nu träffat Rosen Clean för att höra hur de de lyckats får Gasellpriset i år när jämförelseåret är 2020 mitt under Corona.  En intervju med 450 Gradi kommer inom kort.

ROZEN CLEAN ÄR ETT SNABBVÄXANDE FÖRETAG

Rozen Clean har på bara fem år vuxit till 100 anställda och över 1 000 återkommande kunder på Lidingö, Stockholm, Uppsala och Nyköping  med huvudkontor på Lidingö. Vad är deras hemlighet?
Vi är väldigt stolta över att ha blivit ett Gasellföretag och det enkla svaret är att vi har bra medarbetare och bra kunder, säger Fredrik och Malin Elzén som äger och driver företaget.

Hemstädbranschen, där vi har vårt fokus, är en bransch där man som kund ofta går på rekommendationer från nära vänner och bekanta. Men även som städare rekommenderar ofta sina kollegor från andra firmor att söka till oss och vi får väldigt många ansökningar hela tiden. Bara i Stockholm finns det 4 800 städfirmor och det är svårt att göra något helt unikt i en ganska standardiserad och mogen bransch. Vi jämför oss hela tiden med andra städfirmor och försöker ständigt att göra alla små delar lite bättre. Vi jobbar ständigt på vårt erbjudande, på våra processer och rutiner och många små fördelar gör sammantaget en större skillnad för både kunder och medarbetare. Ett exempel är att vi ofta får  höra att vi har en väldigt snabb och trevlig kundservice.”

-Fredrik berättar att 2021 är det första möjliga året vi har kunnat få gasellpriset då fyra tidigare årsredovisningar måste vara registrerade. Gasellpriset var tidigt ett mål för oss och det känns extra roligt att vi har kunnat uppnå det nu. Malin tillägger att förra året 2020 var ett tufft år med Corona som var vår första riktiga kris. Trots det klarade vi av att hålla kvar alla anställda. Under förra året växte vi heller inte lika mycket som vi gjort tidigare år naturligtvis. Nu är vi tillbaka med många nya kunder och hög tillväxt igen.”

Faktaruta om Gasellföretag:

  1. En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.
  2. Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.
  3. Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.
  4. Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  5. Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
  6. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  7.  Sunda finanser.
Dela gärna detta inlägg