M&C Gardinateljè och möbeltapetsering

Artikelserie om företagen i Baggeby – företag nr 4

Andra överraskningar i Baggeby är två möbeltapetserare som är utbildade på Malmstens.  Klara Gunneström tog över M&C Gardinateljé i våras från gardinmakarmästare Monica Segerström och jag har dessutom gått som lärling i ett år hos Monica, säger Klara.

Min kollega, Carolina Fjällblad examinerades från Malmstens våren 2021 och hyr nu in sig hos mig, så nu är vi två, vilket är roligt, så kom gärna med dina gamla möbler så gör vi ett mästerverk och även Monica finns kvar ett tag till, säger Klara.

Det är full fart i vår ateljé och huvudsakligen arbetar vi med gardiner men vi får också in mycket tapetserarjobb. På senaste tiden har det varit många traditionella möbler men vi gör även nyproduktion.

Vi arbetar med de flesta tygleverantörerna runt om i Europa, så vi har många tyger att välja mellan när man ska hitta något passade till just de gardiner som ska sys eller möbeln som ska kläs om. All sy gardiner är inte så lätt som man tror, det är verkligen en konst och vi åtar oss både att komma hem och måtta och sätta upp gardiner, tillägger Klara.

Vi har kunder över hela Lidingö och Stockholmsområdet och alla är så välkomna in i vår vackra och soliga ateljé på Farkostvägen 2 men boka gärna en tid då vi ofta är ute och monterar eller måttar hos kunder.

Vi trivs väldigt bra att arbeta här i Baggeby och vi alla älskar våra jobb avslutar Carolina, Klara och Monica.

www.gardindesign.se

Dela gärna detta inlägg