Gänget bakom kulisserna

Här är det sammansvetsade, inspirerande teamet som driver Lidingö Centrum tillsammans med alla handlare.
 
Det har hänt mycket sedan Idha Sundén-Cullberg, Erika Lundström och Christopher Forslund, som arbetar i olika roller på det engelska bolaget Grosvenor Property Europe, kom på plats för att driva Lidingö Centrum. Grosvenor äger Lidingö Centrum och i januari 2022 allierade de sig med Gisela Bovin för att ta hand om marknadsföringen och nu ett år senare är de ett mycket starkt gäng med högt i tak och god dialog, både med handlare, Lidingö stad, politiker och andra kontakter som behövs för att driva ett framgångsrikt Centrum.
 
Regelbundna möten med ett 40-tal handlare är grunden för att diskutera olika aktiviteter i centrum, såsom julmarknad, fars dag, hemsida och utveckling av centrum.
– Vi hoppas att alla är nöjda och känner att de får det stöd de behöver, säger Gisela som ofta går runt och besöker handlarna. Lidingö Näringsliv kan bekräfta att alla är nöjda och Roland Bergström som driver Lifebutiken säger att de har ett fint samarbete.
 
– Fler restauranger har efterfrågats och Bibliothèk, Brödernas och Gateau är redan på plats. Annas Väskor har fått ett bättre läge vid gamla polishuset, Handelsbanken flyttar till helt nya, moderna kontorslokaler i tidigare Biblioteket och ovanför dem kommer IBEKO Power att flytta in med sitt kontor på cirka 600 kvadratmeter. I Handelsbankens gamla lokaler flyttar Hemtex in för att utöka verksamheten och i Hemtex nuvarande lokaler planeras för något som Lidingöborna efterfrågar. Det kommer att avslöjas så snart avtalet är klart med den nya hyresgästen, säger Erika som är centrumansvarig. Klart är även att den toppmoderna vårdcentralen Gustafklinken flyttar in i gamla polishuset med öppning i januari, tillägger hon.
 
Men det behövs också göras saker bakom kulisserna och med Lidingö Näringsliv som sparring partner i relationen främst med Lidingös politiker har en flerårig stiltje brutits och många utvecklingsprojekt har genomförts eller är på gång, stora som små.
Idha, som är ytterst ansvarig driver utvecklingen målinriktat och med en tydlig vision.
– Vår vision med Lidingö Centrum är att stärka centrumet som ökärna och vara den naturliga mötesplatsen. Det som redan är på gång är att Raoul Wallenbergparken kommer att fräschas upp och anslutas på ett bättre sätt till centrumet, nya papperskorgar är på plats, nya bänkar är på gång, cykelbanorna ses över för att inte kollidera med gående, en stor uppfräschning av garaget pågår och trappan från statshusparkeringen byggs om för att välkomna besökare upp till parken och Restaurangterassen. Lidingö Centrumkopplingen till Stockholmsvägen länkas så sakteliga också samman för att bilda ett handelsstråk upp mot Torsvik. Vi startar även detaljplanearbetet för en småskalig utveckling inkl nya butiksytor, parkering och bostäder med en god arkitektur vid polishuset, avslutar Idha.
 
Lidingö Centrum klarade sig bättre än de flesta Centrum under pandemin på grund av att Lidingöborna hittade företagen på ön och fick en excellent service från handlarna – den kombinationen gjorde att Lidingöborna inte åkte över bron för att handla och den trenden verkar hålla i sig.
 
Nu är det nya tider och med skenande elpriser, stigande räntor och dyrare mat håller många Lidingöbor hårt i i plånboken även om det är jul. Vi har sett en 30% nedgång hos restaurangerna på ön, men även i vissa butiker. Många handlare och restauranger hoppas på att Lidingöborna ska handla julklappar och mat på ön för att rädda företagen över denna lågkonjunktur.
 
– Vi gör allt vi kan för att hjälpa till att stödja handeln i Lidingö Centrum och vi hoppas på en positiv julhandel även om det är svåra tider, avslutar Idha, Erika, Christopher och Gisela – vi tror på vårt Centrum!
 
På bilden från vänster: Gisela Bovin, Erika Lundström, Idha Sundén-Cullberg, och Christopher Forslund.
 
#alltdubehöverfinnspåön
Dela gärna detta inlägg