Ät ute på Lidingö – Restaurang Bibliothek

ÄT UTE PÅ LIDINGÖ – en artikelserie om alla restauranger och caféer på ön som pågår under mars och april.

1.BIBLIOTHEK
Bibliothek är en varm och välkomnande kvarterskrog, bistro, bar, lounge i ljus och stor lokal i Lidingö Centrum.
Det är Magnus Åkerström som är köksmästare, Jenny Nee som är restaurangchef och Anna Ungh som är platschef & ägare som tillsammans driver restaurangen. Övriga delägare är Fredrik Ander & Fredrik Vogel.

Restaurangen hittar ni i bibliotekets gamla lokaler i Lidingö Centrum, namnet är en ordvits med franska influenser och anspelar på den forna aktiviteten i lokalen.

Jenny och Anna härstammar från Värmland respektive Jämtland, men har sedan 90-talet jobbat i restaurangbranschen på varit håll i Stockholm. Jenny älskar att hänga med familjen i Spanien där hon äter orimliga mängde avokado från deras träd på gården. Anna åker skidor så ofta det bara går, utför, längd, uppför…allt som är möjligt. Till middagarna dricker de båda gärna något riktigt gott vin.

Magnus vann årets fjällkock 2018, årets unga kock 2017 och är Team Leader för Stockholm Culinary Team. Han älskar att rida och är väldigt förtjust i sötsaker.

Vi har lunch, brunch, middags-servering, färdiga matkassar inför helgen, take-away och catering-verksamhet. Från tisdag till och med fredag har vi afterwork mellan kl. 16.00 -19.00. På onsdagar har vi mycket bra priser på ostron & bubbel, på torsdagar har vi prisvärt och härligt utbud på utvalda och nya kötträtter med olika röda viner. Vår fredags-aw har blivit mycket populär där många Lidingöbor samlas i vår stora härliga lounge/bar.

Våra öppettider är: Lunch måndag t.o.m fredag från kl. 11.30-15.00.
Middag tisdag t.o.m. lördag från kl. 17.00.

Du kan nå oss på:
www.bibliothek.nu
instagram: @bibliotheklidingo

info@bibliothek.nu

telefon: 073-7428448

Mycket välkomna till oss säger Jenny, Magnus och Anna!

Gå in på www.visitlidingo.se så hittar du en lista på alla restauranger/caféer på ön.

Gå in på https://www.lidingonaringsliv.se/category/foretagsartiklar/

så hittar du alla restaurangartiklar

Dela gärna detta inlägg