DRÖMBUTIKEN FÖR SMYCKESÄLSKARE

Lotta Hasselblad – L8H – har funnits 7-8 år i Lidingö Centrum, som smyckedesigner i en mindre lokal vägg i vägg med Firren på Friggavägen 18. Men i dagarna har hon tagit över hela lokalen och öppnat en häftig butik för smycken och som nu är alla smyckesälskares dröm. Genom en lyckad TikTok lansering kommer det nu också kunder och främst ungdomar från Dalarna, Skåne, Göteborg, kort sagt från hela Sverige.

Lotta är en stor konstnär, entreprenör och med ett stort hjärta, speciellt för de som kanske inte får fram sina bästa grenar i skolan. Hon har idag över 20 anställda, mest unga tjejer och i Lottas ”skola” får man göra allt själv, tänka ut allt själv och det gör inget att det blir fel, tvärtom det är ett steg på vägen till lärande.

Lottas grundfilosofi är att använda allt gammalt och återvinna så lång det går. Så i den nya butiken är allt gammat, men målat i många olika färger och använt på olika och oväntade sätt. Till exempel är kassaskylten en upp och nervänd lampa och en skyltdocka med rödmålade ben.

Loggan är minst lika kreativ (Lotta-åtta) (H Hasselblad) L8H.

En annan rolig detalj är fotoautomaten – där alla kan ta tre foton och sprida ut i egna media.

Hela butiken sparkar av olika färger och roliga små kreativa upphängningssätt för alla smycken. Hela butiken är full med halskedjor, örhängen, armband, etc. och alla är handgjorda av Lotta själv. När hon inte sover producerar hon smycken varje dag och varje minut – det är obegripligt för oss att hon hinner med. Men hon är full av energi och älskar det hon gör.

Förutom att hon går omkring och tillverkar smycken, har hon en smidesverkstad i den inre delen av butiken som är minst lika kreativ som butiken.

Lotta är självlärd och gick en smyckeskurs i Italien för 7-8 år sedan och startade sedan egen smyckesverkstad.

Förutom fantastiskt hantverk och kreativitet utöver det vanliga är Lotta en professionell företagare och har ordning och reda på verksamheten.

Butiken har öppet alla dagar och är väl värd ett besök även om man inte ska köpa smycken. Om ni kommer en eftermiddag när skolorna har slutat är butiken full av ungdomar som tittar och köper smycken som det finns i alla prisklasser – alla flickors drömbutik, men även kvinnor och män i alla åldrar har nu hittat hit och många smycken, speciellt för män designas av Lotta.

”Inget är omöjligt ”är Lottas devis och önskar alla välkomna att titta in!

Dela gärna detta inlägg