FÖRETAGET SOM HÅLLER I GÅNG VÅRA PENSIONÄRER

Veterankraft är företaget som hjälper privatpersoner och företag med mångahanda uppgifter och där det är pensionärer som gör jobbet!

Tomas Eriksson, som är uppväxt i Norrbotten, startade som lokal platschef för Veterankraft i augusti. Efter att ha hunnit med att arbeta som officer i 23 år och ytterligare drygt 20 år i olika positioner inom förvaltning av fastigheter är Tomas väl rustad för att som Platschef driva Veterankraft med ansvarsområde Lidingö, Östermalm och Norra Djurgårdsstaden.

På kontoret i Torsvikshuset, finns också Anki Bergdahl, som är klippan och står för kontinuiteten på vårt kontor, hon har sju års erfarenhet av Veterankraft. Till detta kopplas ett 70-tal veteraner som jobbar på uppdrag. Vår dörr på Herserudsvägen 5 är alltid öppen för de personer som vill jobba några år till, det är oftast några timmar i veckan som många är intresserad av. Alla våra Veteraner är försäkrade och jobbar enligt kollektivavtal.

-Ibland ringer det på dörren och utanför står en pensionär som vill börja jobba med uppdrag inom ramen för Veterankraft. Ofta har hon eller han varit pensionerad i ett halvår och upptäckt att det är tråkigt att bara gå hemma och vill komma ut i samhället igen, säger Anki.

Vi har Veteraner som är plus 55 och uppåt, vi har ingen övre åldersgräns. Hos Veterankraft är det meriterande med ett långt arbetsliv, det gör oss unika på arbetsmarknaden, åldersdiskriminering är inget vi vet om, säger Tomas och skrattar. Vi ser både damer och herrar och gärna plus 65 som våra Veteraner.

Vi gör individuella bedömningar på de som söker sig till oss, kompetens kombinerat med vad Veteranen vill göra är det viktigaste. Sedan är vår uppgift att matcha detta med det våra kunder söker.

Trädgårdsarbete till städning, elektriker, snickare till händig husfixare eller bara vara medmänniska är något som våra veteraner erbjuder Lidingöborna. Vi kan göra det mesta men ibland tar det lite längre tid att matcha ihop efterfrågan med kompetensen.

Hos Veterankraft är alla viktiga, kvinnor som män och då gärna plus 65. De flesta vill jobba halvtid och vill gärna jobba lokalt, vi försöker matcha uppdragen så att klimatbelastningen blir minimal, vi försöker verkligen undvika bilresor i möjligaste mån.

Olika typer av ”Seniorservice” har blivit allt vanligare och det är ofta anhöriga som inte hinner hjälpa sina äldre släktingar. Då finns Veterankraft som en social medmänniska, en vän, i en ganska matchande ålder.

Vi erbjuder medmänniskor som inte stressar iväg till nästa uppdrag utan finns hos kunden, lyssnar och bekräftar

En Veteran kan följa med mamma eller pappa ut och handla, gå till doktorn, laga lunch eller bara vara sällskap ett par timmar.

– Denna tjänst har blivit vanligare nu när finns både rut- och rotavdrag, säger Tomas, och tillägger att vårt företag hjälper privatpersoner att få en enklare vardag och skapar en vinn-vinn situation genom att både hjälpa familjer och äldre samt genom att erbjuda pensionärer jobb vilket gör ett de fortfarande finns med på ett frivilligt och trevligt sätt i samhället, och dessutom får betalt, säger Tomas.

Privatpersoner kan också köpa abonnemang för städning, gräsklippning, snöröjning, läxläsning och hämtning från skolan, för att även nämna några.

Veterankraft utför även företagstjänster till bostadsrättsföreningar, stiftelser och idrottsföreningar och givetvis företag, som exempelvis vaktmästare, händig ”hustomte” för ronderingar, snöskottning, lunchavlösning, ekonomistöd, ekonomiassistent.

Att ta in en veteran är ett bra sätt att få in senior arbetskraft vid hög arbetsbelastning, sjukdom men även vid längre vikariat t.ex. semestertider eller föräldraledighet.

Många pensionärer som har haft lite längre uppdrag har ibland blivit anställda av företaget.

Veterankraft har funnits som företag sedan 2009 och nästa steg är att utveckla företagsmarknaden för Lidingö, då Veterankraft ger företagen ökad flexibilitet och en kort startsträcka, då kompetens och erfarenhet redan finns, säger Tomas.

Våra veteraner har en erfarenhet som gör att de kan landa springande och är operativa snabbt, men de springer inga maraton!! De är i rätt tid, på rätt plats med rätt utrustning. Då vi speglar hela arbetslivets kompetens kan vi erbjuda en bred kompetens snabbt, avslutar Tomas

Vill du läsa mer: www.veterankraft.se

Dela gärna detta inlägg