FULL FART VARJE DAG

På SATS Dalénum är det full fart varje dag och hit kommer mellan 800 – 1 200 personer, om dagen, för att träna. Den framtida gigantiska renoveringen hoppas vi ska göra än mer skillnad i antal tränande på SATS Dalenum. Allt för att göra stor skillnad för folkhälsan.

Vi växer varje år och har idag 4 200 medlemmar. Hos oss jobbar över 50 personer säger Camilla Fjaestad som är platschef.

Det är helt fantastiskt att få arbeta med friskvård och se hur människor mår bra av att träna. Jag har haft förmånen att arbeta här i över 11 år, tillägger hon.

Gymmet öppnade 2019, och i vårt etablerade team, med 14 Personliga Tränare, har eldsjälar arbetat här sen starten. Många av de anställda bor på Lidingö och känslan att känna medlemmarna är unik. Det här skapar naturligtvis hög trivselfaktor.

SATS är branschledande inom gruppträning och vi lanserar ständigt nya koncept.

På Dalenum erbjuder vi upp till ett 80 tal gruppträningsklasser i veckan. Hos oss finns en gruppträningsklass för alla, både vad gäller typ av klass och nivåer. Ofta varierar klassen antal beroende av klassens karaktär. Vi erbjuder styrketräningsklasser, konditionsklasser, all roundklasser, specifika cykel- och dansklasser, lugn och ro klasser i form av yoga och pilates mm mm Camilla berättar gärna mer om klasserna och deras unika inriktningar. Det är också rätt enkelt att navigera i den här djungeln av olika träningsformer genom att besöka vår hemsida.

Vårt relativt nya koncept Bootcamp är mycket populärt. Här kan familjer, en kompisgrupp, kollegor eller kanske ett antal medlemmar, med ett specialintresse inom träning, boka upp sig för att träna i sluten grupp 10 ggr med en utvald Persoling Tränare.

Vi välkomnar alla åldrar och vår äldsta medlem är 93 år.

Vår barnpassning (MiniSATS) tar hand om bebisar från fyllda 6 veckor till 11 år. MiniSATS är ett ”lekland” där vi tar hand om ditt barn medan du får till din träning. Vi uppmuntrar alla barn som fyllt 11 år att tillsammans med föräldrar träna på SATS. Från det året ungdomen fyller 15 år erbjuder vi egen självständig träning. Vi är stolta över att många studenter tränar hos oss. Vi ser det som ett bättre alternativ än ett till exempel ett stillasittande datoranvändande.

Camilla fortsätter berätta att hon följt många barns resa från miniSATS till egenträning. Hon tillägger att det här är en start drivkraft i hennes vardagliga arbete.

Något som blivit mycket populärt är Seniorträningen. Här möts de äldre för att träna tillsammans med en välutbildad seniortränare. Det sociala värdet är inte att förringa. Det är oftast samma personer som tränar tillsammans. Är någon borta en vecka är man garanterat saknad. Efter träningen bjuds det på kaffe och frukt och de filosofiska frågorna tar plats.

En sak som Camilla saknar är samarbetet inom programmet ”Träna Hjärnan”. Det här drevs i kommunens regi och finansierades av SATS , KS och några stiftelser.

Vi hoppas att vi, i framtiden, kan uppta samarbetet.

På SATS finns alla förutsättningar för att kunna ge stöd åt de med begynnande demensproblem.

SATS Daléum har vunnit många utmärkelser inom SATS gruppen. Vi har utsetts till ÅRETS Gym två gånger, ÅRETS Serviceteam och ÅRETS Platschef.

Vårt team på SATS Dalenum, är stolta över vårt dagliga arbete. Vi önskar, trots de utmanande kommunikationerna på ön att fler ska hitta till oss. Vårt motto är att vi ska erbjuda de bästa träningsprodukterna med den mest serviceinriktade personalen och vi hoppas att det tillsamman med vår stora renovering kommer motivera fler till att vilja ta sig ut på ön.

Under tre månader kommer vi att renovera. Det kommer att vara rörigt. Vi kommer att anstränga oss för att hela tiden utgå från det som är bäst för våra medlemmar både vad gäller allt ifrån öppettider, duschutrymmen till träningsutbud.

Camilla avslutar….

Vi ser med spänning fram emot den här förändringen. Mot ett nytt SATS Dalenum.

Och bara för att nämna en förändring…. ”Indoor running” kommer att vara en del av vårt nya utbud. Den här träningsformen har varit efterlängtad av många.

På bilden Ivar, Camilla och Gustaf

https://www.sats.se/gym/dalenum

Dela gärna detta inlägg