STEG FÖR STEG MOT IL FERRO

Brasserie Jernet är på väg mot en förvandling till en Italiensk restaurang, säger Alexander Westerberg som är en av delägarna och eldsjälen. Andra restauranger har vuxit fram i Lidingö Centrum med likande koncept som Jernet, så det var dags att förnya sig.

Vi har startat lite smått och köpt en pizzaugn och har redan ett 20-tal pizzor på menyn. Här finns bland annat Jernets Capricciosa, Brussola och Diavolo – djävulens pizza för att den är så stark. Vi har satsat på bra matleverantörer och vällagad mat, säger Alexander och pizzorna har mycket fina råvaror, mindre fett och bakade på det Napoletanska sättet och dessutom vi har två pizzabagare som verkligen kan sin sak. Genom bra leverantörsavtal lyckas vi även hålla ett bra pris.

Vi har också renoverat inne i restaurangen, vi har målat om, dekorerat med blommor, ny belysning, och fler förändringar är på gång mot känslan av en riktig italiensk restaurang.

Vi tar det steg för steg så att våra nuvarande gäster också ska fortsätta att komma och vi vill lyssna på våra gäster för att förstå vad de önskar sig, säger Alexander och fortsätter;

Succesivt kommer vi också att kunna servera olika pastamenyer, olika italienska förrätter med bland annat parmaskinka och mozzarella, efterrätter såsom Tirtamisu, Pannacotta och självklart goda italienska ostar och viner.

Eftersom många av våra kunder tycker om den mat vi erbjuder idag kommer vi framöver att servera Jernets klassiska rätter på övervåningen, men även den maten kommer att ha genomgått små förbättringar som ligger i tiden med mindre fett och ännu bättre råvaror och mer grönt.

Om fyra veckor är renoveringen av fasaden klar och då är vi också klara för att slå upp portarna för en fullvärdig Italiensk restaurang på nedervåningen och Jernets klassiska på övervåningen.

Alexander tror att Jernet eller IL Ferro (betyder ”järn” på italienska) som den Italienska delen kommer att heta blir ett bra komplement till de övriga restaurangerna i Lidingö Centrum och vi ger Lidingöborna ett bredare utbud och fler valmöjligheter.

Så om fyra veckor smäller det och då har vi vår stora öppningsfest, fast under tiden är alla välkomna att pröva på våra pizzor och tycka till – vi lyssnar och vi justerar efter våra gästers önskemål och steg för steg hoppas vi på en riktigt bra, trevlig och omtyckt Italiensk restaurang med vällagad mat, avslutar Alexander.

Dela gärna detta inlägg