TRYGGHETSVANDRING I LARSBERG MED MÅNGA ÖGON

I veckan var det en trygghetsandring i Larsberg som var initierad av Lidingö stad. Syftet var att sammanföra Lidingö stad, fastighetsägare John Mattson, lokalpolisen, boende och företagare i Larsberg, för att samverka runt förebyggande och ökad säkerhet i området. Ett tjugotal personer var på plats.

Malin Rosenqvist, näringslivschef och Lidingö Näringslivs, Katarina Palmstierna deltog i trygghetsvandring för att få ökad kunskap om och förstå hur näringslivet kan bli mer integrerade i trygghetsarbetet på Lidingö.

Vi fick lära oss vad man ska titta efter och under vandringen var det mycket lugnt i Larsberg, men på flera ställen behövdes bättre belysning och buskar som behövdes beskäras för att inte skymma belysningen på kvällen. En del cyklar och skräp noterades samt lite klotter i garaget. Kvällen slutade med en lista med olika förbättringsåtgärder för att förebygga och öka säkerheten.

Även om läget just denna kväll var lugnt så ska man alltid vara vaksam och rapportera om man ser något konstigt – det händer tyvärr otrevligheter även på Lidingö, men om alla hjälps åt och samverkar utifrån sina erfarenheter, kunskaper och perspektiv, får vi ett säkrare och tryggare Lidingö och vandringen i Larsberg var ett bra exempel på hur man kan samverka i ett av våra närcentra.

Dela gärna detta inlägg