GUSTAFKLINIKEN BÄST PÅ ÖN OCH TOPP 20 I SVERIGE

Miljödiplomerade Gustafkliniken slog för 1 år sedan upp dörrarna till en helt ny typ av vårdcentral i Lidingö Centrum och har redan fått en topplacering i Patientenkäten. Patientenkäten är en undersökning, som Sveriges kommuner och regioner årligen genomför. Undersökningen skickas ut till samtliga patienter som besökt en vårdcentral under det senaste året. Gustafkliniken blev den vårdcentral som har högst patientnöjdhet på ön och som dessutom knep en topp 20 placering i Sverige.

”Vår vårdcentral jobbar med känslan och bemötandet från första steget du kliver in i lokalen och erbjuder dessutom helgöppet, snabba tider, eget labb, vaccinationer, fantastisk och kompetent personal i vackra, varma lokaler” säger Therese Varre Almesjö, leg. läkare och grundare av Gustafklinik.

Alla som jobbar här älskar människor och har en längtan att lyfta vården till en högfunktionell och välfungerande vård i kombination med varmt bemötande.

Sedan ett par månader tillbaka använder Gustafkliniken AI i samband med patientdokumentation. Det är en AI baserad plattform för taligenkänning, som ger ett betydligt effektivare sätt att arbeta med patientdokumentation, jämfört med dagens sätt, där all data skrivs in vid tangentbordet. Detta innebär att personalen inte behöver lägga tid på att skriva journaler utan kan lägga mer tid med patienten.

”Det här är bara början, vi har så otroligt mycket mer att ge och många nya områden som ska sjösättas. Under det här året kommer vi bl.a. att fokusera på hälsofrämjande vård där screening, självmonitorering och andra AI-baserade lösningar ingår”. Utvecklingen går snabbt framåt och Gustafkliniken är en framåtlutad aktör, samtidigt som vi kommer att fortsätta utveckla, själen, känslan och vikten av bemötandet i vården”, säger Therese.

”Vi får allt fler äldre patienter till oss och det tycker vi är extra roligt då vi verkligen kan göra stor skillnad. I ett samarbete med kommunen så har vi bland annat tagit fram ett projekt för att hitta ensamma äldre och hjälpa dem in i ett socialt sammanhang”, avslutar Therese och hoppas att fler Lidingöbor kommer ”lista sig” på Gustafkliniken.

Dela gärna detta inlägg