TREVLIGT MÖTE MED TITANIA

Under detta år kommer Lidingö Näringsliv att ta en ”fika” med var och en av våra medlemmar för att höra hur verksamheten går, vad som står på tur, vad de kan behöva hjälp med framöver och hur man ser på näringslivet på ön och annat som kan komma upp.

Först ut var en trevlig ”fika” med Mats Janson på fastighetsbolaget Titania som har fått uppdraget att bygga Hälsans hus i Högsätra.

Högsätra Kärnans nya detaljplan godkändes i måndags i kommunstyrelsen och den 25 mars kommer ett sista beslut tas i kommunfullmäktige. Syftet är att utveckla Högsätra till en attraktiv, innehållsrik och trygg stadsdel med 130 lägenheter, 32 radhus och en byggnad för vård och service – som kallas för Hälsans Hus och kommer att byggas av Titania.

Hälsans hus kommer att ha 5400 kvm och innefatta olika verksamheter kopplat till hälsa och service, säger Mats och i bottenplanet planerar vi att ha café, apotek och eventuellt en restaurang och kanske något annat.

Så fort kommunfullmäktige tagit beslut och beslutet vunnit laga kraft, så är det dags att börja leta efter hyresgäster, säger Mats, som redan för dialoger med några intresserade verksamheter. Mats tillägger att det dock kommer att ta lite tid att komma i gång med byggandet då det ska utföras en del gatuarbete i första steget.

Vi kommer nu att ha en löpande dialog och följa utvecklingen av den nya stadskärnan.

Dela gärna detta inlägg