Sedan 2013 är Tina Dernelid Hotelldirektör på anrika Högberga Gård, ett hotell och konferensanläggning med 67 vackert inredda hotellrum och en pool med 38 gradigt vatten året runt samt en stålande utsikt över Stockholms inlopp.
-Vi söker nu en receptionist på heltid, gärna med sitt hjärta på Lidingö, säger Tina och tillägger att Högberga Gård har en omsättning på 52 miljoner och 30 fasttidsanställda samt extra servicepersonal som kallas in vid behov. Många har varit anställda här länge, över 30 år som längst faktiskt. Flertalet är Lidingöbor med olika nationaliteter som bakgrund.
Efter pandemin har verksamheten gått som tåget. Vi har mycket bröllop och konferenser inbokade till våren även om det har varit lite lugnare under första månaderna på året, till viss del av lågkonjunkturen, förklarar Tina.
Det händer mycket på Högberga och det är företag över hela Sverige som bokar sina konferenser här. Som privatperson kan man boka in sig på något av våra weekendpaket med god mat, spa med både varm källa utomhus, bastu och jacuzzi. På lördagar serveras Afternoon Tea och på söndagar kan man gå på morgonyoga & frukost. Unikt för Högberga är att de har en egen Vinfabrik där viner görs med druvor från Toscana. Vinet går att köpa på Systembolaget på Lidingö och i restaurangen på Högberga.
-Sjävklart arbetar vi med hållbarhet i alla former och vi har extra stort fokus på matsvinn och uppmanar på ett fint sätt alla gäster att de inte tar mer från buffén än de klarar att äta upp. Blir det mat över så får personalen köpa med sig matlådor hem. På så sätt har vi nästan inget matsvinn alls.
Högberga byggdes 1911 som hem till konsthandlare Klas Fåhraeus och hans hustru Olga.
-Det finns en stark tradition av konst och kultur i huset som vi på olika sätt för vidare. I samband med konstrundan den 26-27-28 april har vi tre konstnärer som kommer att ställa ut sina tavlor och andra konstverk, så välkomna hit då och passa på att ta ett glas i Kinabaren, avslutar Tina.
www.hogberga.se