Lidingö klättrar högt i svenskt näringlivs ranking – ”ONLY THE SKY IS THE LIMIT”

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=”” admin_label=”Blog Content” type=”flex”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” first=”true”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Svenskt Näringsliv har nu kommit ut med sin ranking, när det gäller Företagsklimatet 2020 i Sverige, där Lidingö jämförs med andra kommuner i Sverige.

KLÄTTRAT 40 STEG PÅ ETT ÅR
Sensationellt har Lidingö klättrat 40 steg uppåt och är nu på plats nr 15. För två år sedan låg Lidingö på plats nr 66, lägst någonsin, och genom ett nära samarbete med kommun, politik och Lidingö Näringsliv, startades ett då gemensamt förbättringsprogram, med utgångspunkt från näringslivets behov och önskemål. Målet är självklart att bli först!

FÖRBÄTTRINGSARBETE MED RESULTAT
Arbetet har nu givit resultat och alla företag och företagsföreningar på ön vill nu via Lidingö Näringsliv tacka speciellt Lidingö stads näringslivschef Malin Rosenqvist för ett fantastiskt bra samarbete i vardagen och till alla medarbetare i staden som arbetar med olika utveckling- och förbättringsprojekt. Vi vill också tacka speciellt kommunens ordförande Daniel Källefors (M), kommunalråden Birgitta Sköld (L), Carl-Johan Schiller (KD), Amelie. Tarschys Ingre (L) och övriga politiska partier, för samsyn, bra dialog och uppbackning av näringslivets utveckling på ön.

ENGAGEMANGET FÖR NÄRINGSLIVET ÄR STORT
Engagemanget för näringslivet på ön är idag stort och har vuxit sig ännu starkare under Coronapandemin. Lidingöbor stödjer sina företag på ön – tack alla Lidingöbor! Företagen på ön samarbetar som aldrig förr och är goda entreprenörer som tänker positivt, är envisa till tusen, med en stark kundfokusering och bestämd vilja att utveckla sin verksamhet – det har tydligt visat sig nu under pandemin.

SVENSKT NÄRINGSLIVS RANKING
Om vi tittar på Svenskt Näringslivs ranking är det några områden som är värda att lyftas fram:
• Det sammanfattande omdömet på företagsklimatet är högre på Lidingö, än genomsnittet för Sverige och vi har själva tagit några steg uppåt från 3,4 till 3.7 (sexgradig skala).
• Tjänstemännens och kommunpolitikernas attityder till företagandet har också tagit ett stort steg uppåt på sedan förra mätningen. Detta gäller även kommunens service och bemötande.
• Andelen elever som drev UF-företag läsåret 2018/2019 fördubblades nästan.
• Kvinnligt företagandet ökade speciellt, medans nyföretagsamheten minskade
• Kommunens upphandling av verksamheter kan vara större

På en fråga vilka områden som företagarna tycker kommunen ska prioritera för att förbättra företagsklimatet på ön, svarade de bland annat på följande sätt:
• Ännu bättre dialog mellan kommun och företag
• Fortsatt förbättring av lokal infrastruktur
• Ännu bättre förståelse för företagande
• Fler bostäder
• Mer byggbar mark för verksamheter
• Minskad brottslighet och ökad trygghet

Vill du läsa hela undersökningen: https://www.foretagsklimat.se/lidingo

NÅGRA KOMMENTARER
Vi bad kommunstyrelsens ordförande (M) Daniel Källenfors om en kommentar och han säger så här:
– Jag är stolt över stadens nära samarbete med Lidingös företagare och jag mycket glad av den fina rankingplaceringen. Speciellt glad blir jag av att kommunpolitikernas attityder till företagande förbättras 137 placeringar. Företag bygger Sveriges välstånd och rankingen ger oss bekräftelse på att vi är på rätt väg här på Lidingö.
– Jag vill tacka alla i företagare för sitt bidrag till att göra Lidingö till en stark företagskommun. Det är viktigt för Lidingö och för Sverige.
Malin Rosenqvist, näringslivschef i Lidingö stad, kommenterar så här:
– Lidingö stad har under det senaste året gjort en rad satsningar för att utveckla det lokala företagsklimatet där fokus ligger på att förbättra kommunens service, information och dialog med de lokala företagarna. Jag vill tacka alla Lidingöföretagare som har deltagit i enkäten och därmed gett oss ett bra underlag för ett fortsatt förbättringsarbete. Tack också till Lidingö Näringsliv för ett gott samarbete!

HUR GÅR VI VIDARE:
Det finns bara en väg framåt – och det är att fortsätta samarbetet och klättra vidare – ”Only the sky is the limit”
!Katarina Palmstierna, Ordförande Lidingö Näringsliv med styrelse.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Dela gärna detta inlägg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *