Onlineseminarium 1 februari

VILL DU SOM FÖRETAGARE VARA MED OCH BIDRA TILL EN MINSKAD ARBETSLÖSHET PÅ LIDINGÖ OCH FORMA NYA TYPER AV JOBB?
På grund av pandemin är fler utan arbete än normalt och vi jobbar nu tillsammans med Lidingö stad och Företagarna Lidingö för att hitta nya möjliga vägar. Det behöver inte alltid vara ett riktigt jobb, det kan vara en praktikplats och det kan vara några timmars mentor,-jobb-/lärlingsträning i veckan för komma ur isolation, skapa positiv energi och nyfikenhet för nya jobbvägar.
Det finns många olika typer av arbetsformer, löneformer och ersättningar och en del där ni som företagare även få ersättning.
Anmäl er till seminariet på vår facebooksida så får ni veta mer och vad ni kan göra för att hjälpa till och samtidigt utveckla ert eget företag – win win situation!
Onlineevenemang
Måndag 1 februari 2021 kl. 08:30 UTC+01–09:15 UTC+01
Kostnad: Gratis· Längd: 45 min
Offentlig Alla på och utanför Facebook
Lidingö stad bjuder tillsammans med Företagarna Lidingö och Lidingö näringsliv in öns företagare till ett webbinarium om framtidens arbetsmarknad. Det blir ett samtal om arbetsmarknadsläget till följd av coronapandemin och hur vi tillsammans kan hitta nya möjligheter och lösningar för att hjälpa fler Lidingöbor till arbete och praktik.
Program
• Birgitta Sköld (LP) – vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i omsorgs- och socialnämnden hälsar välkommen och inleder.
• Stadens arbetskoordinatorer presenterar sig och berättar om vilket stöd de kan erbjuda dig som företagare och arbetsgivare. Du får också ta del av goda exempel på lyckade matchningar.
• Samtal om hur vi möter den ökande arbetslösheten på Lidingö och hur vi genom att utveckla samarbetet mellan staden och det lokala näringslivet kan hjälpa fler till arbete.
Medverkar gör även Wilhelm Brandelius, Företagarna Lidingö, Katarina Palmstierna, Lidingö näringsliv, företagsrådgivare från Arbetsförmedlingen och representanter från stadens arbetsmarknadsenhet.
Datum: 1 februari
Tid: 8.30-09.15
Plats: Microsoft teams (länk kommer)
Moderator är Anna Skagersten, chef för arbetsmarknadsenheten Lidingö stad.
Anmälan
Vill du som företagare hjälpa till och mildra arbetslösheten på Lidingö, anmäl dig senast den 28 januari till naringsliv@lidingo.se. Skicka gärna in frågor i förväg. Det finns även möjlighet att ställa frågor under webbinariet via chatten.
Webbinariet kommer att hållas via Microsoft Teams. Du får en länk samt instruktioner innan webbinariet startar, du behöver inte ha teams själv för att vara med.
Varmt välkommen!
Dela gärna detta inlägg