Nu är planavtalet för Stockby industriområde påskrivet

Fastighetsägarna i Stockby har nu skrivet på planavtalet och etapp 1 är klart. Nu går vi vidare till etapp 2, säger Thomas Hedberg som är talesperson och sammanhållande för fastighetsägarna i Stockby. Nu kan vi börja planera för tillbyggnader och skissa på nya fastigheter som ska byggas, så när den nya detaljplanen är klar om ca två år, är det bara att sätta spaden i marken och börja bygga.
 
Det känns jätteroligt att få vara med och vidareutveckla Stockby 2.0 till en företags- och hantverksby i tiden, med utökade verksamheter, en restaurang som skapar gemenskap i området och ökat samarbete mellan företagen.
 
Lidingö stad har nu som uppdrag att pröva möjligheten till en ny detaljplan för Stockbys verksamhetsområde. I planprocessen kommer lämpligheten att planlägga för utökad byggrätt (byggnadsarea och höjd), komplettera markanvändning för kontorsboende på övervåningar samt skapa nya byggrätter för verksamheter, restaurang, sport och parkering att utredas och prövas. En utökning av antalet parkeringsplatser inom området ska också utredas och prövas i planarbetet.
Dela gärna detta inlägg