Eldsjälen i Stockby

Fastighetsägaren Thomas Hedberg har tidigare varit företagsledare inom mediabranschen och äger idag ett flertal fastigheter i Stockby Industriområde. Han är den person som håller samman den pågående processen med den kommande nya detaljplanen för området.
– Thomas är uppvuxen på Lidingö och har gått i Käppala gamla skola och på Gångsätra. Eftersom min far byggde flera hus på ön flyttade vi många gånger till olika hus i Käppala, Killinge, Brevik och Högberga. Som 20 -åring flyttade jag till stan och även om jag varit på väg tillbaka över bron flera gånger när barnen var små så fastnade jag där, säger Thomas.
Yrkeskarriären började som fotograf och han fick kontakt med Stenbecksfären där han så småningom startade ZTV- och blev dess VD. Thomas är att betrakta som pionjär inom mediabranschen och förutom utvecklingen av ZTV, drev han på införandet av internet i Norden och grundande 1996 produktionsbolaget Titan Television tillsammans med sin fru Anette Beijer. Det kom att bli bland det största TV produktionsbolagen i Sverige och under Thomas tid som VD gjordes produktioner för alla TV kanaler och program som ”Silikon”, ” Det sitter i väggarna” och ”Sjukhuset” producerades.
2013 drog sig Thomas och Anette tillbaka och sålde bolaget och efter en paus var det dags att hitta på något nytt.
-Både min far och många av mina vänner är i fastighetsbranchen och för mig kändes det nu helt rätt att pröva på det. Jag fick möjligheten att förvärva Förrådsvägen 7-9 i Stockby – tillbaka till rötterna, kan man säga, och därefter blev det Båtsmansvägen 10-16 och några fastigheter på Ekholmsnäsvägen.
Thomas har alltid varit intresserad av hantverk och gamla bilar och är vice ordförande för KAK. Han äger också service-verkstaden Aston Martin på Båtsmansvägen som servar Aston Martin, Bentley, Jaguar och andra engelska bilar. I hans fastigheter i Stockby finns mycket verksamheter med koppling till bilar, och förutom Aston Martinverkstaden, så finns där Bilprovningen, Ryds Glas, Bilfrid och RC motor, serviceverkstad för Audi och Volkswagen, för att nämna några.
– Man kan säga att det blivit ett ”Bilkluster ”i Stockby, säger Thomas.
– Stockby har en jättepotential och när jag kom i kontakt med Lidingö Näringsliv som just gjort en behovsanalys för Stockbys företag, började vi jobba på ett projekt tillsammans för att fräscha upp och utveckla Stockby. Stiller Studios hade behov av korttidsboende för utländska filmstjärnor, så de var tidigt med på tåget, tillägger Thomas.
Idag pågår arbetet med den nya detaljplanen, där det bland annat planeras större byggyta för alla fastigheter, mer parkerings-platser och en restaurang.
– Det planeras även ett nytt hus för olika verkstäder och jag är mycket intresserad av att försöka få hit film & TV branschen till Stockby, en bransch som skulle passa bra på Lidingö, då det är en digital industri och vi redan har Stilller Studios världsberömda digitala studio på plats. I Värtahamnen ska byggas bostäder på sikt och många bolag inom film/tv produktion kommer att behöva flytta, så varför inte till Lidingö, säger eldsjälen Thomas.
Det finns också ett väldigt stort behov av lokaler för lokala hantverkare och småskalig industri och Stockby är perfekt för småindustri, då det ligger 15 minuter från Stureplan och har ca 30% lägre hyror samt en trevlig miljö att arbeta i.
-Det är verkligen roligt att våra politiker på Lidingö är så positiva till utvecklingen av Stockby och likaså de duktiga och intresserade tjänstemän på staden som vi arbetar med. Det går ett rykte att inget händer på Lidingö, men det stämmer inte – här händer mycket, avslutar Thomas.
Kan vara en svartvit bild av 1 person och inomhus
Dela gärna detta inlägg