EN BUTIK FÖR HELA FAMILJEN

Butik Grön i Lidingö Centrum är välkänd för alla Lidingöbor. Den startades av Kurt och Lena Söderlund 1991 och låg då i Brevik. När Lidingö Centrum byggdes flyttade presentbutiken dit och Kurts dotter Inger anslöt.

Försäljningen ökade och efter några år fick de möjligheten att överta herrbutiken som låg i lokalen bredvid, under förutsättningen att de sålde herrkläder. På den vägen är det, och nu finns även damkläder.

Genom åren har vi testat oss fram och vi tycker vi har en bra mix idag. Något vi säljer mycket av är tvålar, doftljus och inredning så som kuddar, plädar, keramik m.m. Vår tanke är att alla familjemedlemmar, oavsett ålder, ska hitta något att köpa då vi har en mix i alla prislägen.

Senaste tiden har vi märkt en större efterfrågan på herrkläder. Nu under våren har vi tagit in ett nytt märke, Stenströms.

Framtiden ser ljus ut. Många har upptäckt centrum nu under pandemin och vi har fått många nya kunder och kunderna kommer tillbaka. Vi har även haft hemkörning via Näringslivsbilen och personlig service är och har alltid varit en viktig del i vårt koncept, avslutar Inger och Lina.

FAKTA
Företag: Butik Grön
Ägare: Inger Kirstein och Lina Gahm
Antal anställda: 4 på heltid och extra anställda vid behov
Omsättning: ca 10 miljoner

Reportage av Katarina Palmstierna för Lidingö Näringsliv #lidingonaringsliv

Dela gärna detta inlägg