Hur stödjer vi företagen i lågkonjunkturen?

I morse träffades Lidingö Näringslivs Handeslnätverk hos Daniel von Watzer på Restaurang Quarti. Daniel hade gjort fin frukost som vi tackar för och genast blev humöret på topp denna tidiga mörka morgon!
Ämnet denna gång var att förstå handelns utveckling på ön just nu och identifiera lämpliga aktiviteter för att stödja företagen i lågkonjunkturen.
Efter laget runt kunde vi konstatera att de allra flesta företagen på ön inom handel, service och produktion har tufft just nu och att omsättningen varierar stort upp och ner från dag till dag, man vet aldrig hur det ska bli och det känns lite oroligt – det går inte att planera, säger alla som har restauranger. Dessutom äter man ofta bara en rätt istället för två.
Livsmedelsbranschen har överlag lägre marginaler och lågprisföretagen växer, såsom Willys. Inom service, såsom låsservice gör man inga stora investeringar men man köper man köper reservdelar. Frisörerna säger att man klipper sig inte lika ofta nu som förr och detsamma verkar gälla överlag när det gäller servicebranschen. Kort sagt Lidingöborna drar ner på det mesta.
På mötet idag diskuterade hur vi kan stötta branscherna handel, service och produktion och många bra förslag kom upp som vi nu tar med oss och bearbetar i rekordfart, så vi återkommer inom kort!
Har du som läser detta konkreta förslag så skriv i kommentarfältet, tack!
På bilden från höger: Per Egeberg som driver nätverket, Oskar Brobacke Restaurang Bryggan, Daniel Von Watzer Quarti, Andreas Grüber Breviks Hemköp, Längs fram: Katarina Palmstierna Lidingö Näringsliv och Joacim Persson Lidingö Lås & Larm.
Fredrik Skeppstedt, Tehuset Java och Roland Bergström Life kunde inte vara med denna gång.
Dela gärna detta inlägg