Bra mat till ett bra pris

Artikelserie om företagen i Skärsätra Centrum, Nr.6 Ani Sushi

BRA MAT TILL ETT BRA PRIS

Familjen kom till Sverige från Mongoliet för nio år sedan och öppnade Ani Shushi Skärsätra år 2020 – precis före pandemin.
För Geemee som har jobbat på olika japanska sushirestauranger i Stockholm, växte sig drömmen starkare att ha en egen restaurang, så familjen började förbereda sig och samlade pengar för att kunna öppna en restaurang när det blev dags. Efter alla år i köket på de olika restaurangerna hade Geemee skaffat sig stor erfarenhet av att laga japansk mat.
Bayarmaa jobbade i Hemtjänst på Lidingö, och hade lärt känna ön. Så när lokalen i Skärsätra, som då var Caffe Olé, dök upp på Blocket åkte de dit och träffade ägarna.
Vi kände direkt att detta var platsen för oss. Lidingö är en underbar ö och Skärsätra Torg en mycket trevlig plats. Så nu var det dags att slå till, säger Geemee.
Namnet Ani kommer från vår son – vi kunde inte hitta något finare säger Bayarmaa. Men det var första gången vi hade något eget och det var lite oroligt i början, då pandemin slog till, men det visade sig att det gick riktigt bra, då många i området köpte take-away. Sedan dess har vi fått många stamkunder, och Lidingöbor från hela ön som kommer hit för att äta eller köpa take away-mat. Fina lokaler och bra mat, säger kunderna.
-Vårt motto är: Bra mat till bra pris och vi är en klassisk Sushirestaurang, med olika slags sushi-mixar, vegetarisk sushi, sashimi, PokeBowl, säger Geemee. Vi älskar lokalen som är ljus och med fin utsikt över torget.
Just nu är det lite svårare tider men vi hoppas det vänder för vi är ett gäng som har stor kärlek till mat och framför allt till det japanska köket. Vår målsättning är att servera äkta mat och sushi till förmånligt pris. ”Bra mat till ett bra pris!”, avslutar Bayarmaa.
Dela gärna detta inlägg