Bättre munhälsa påverkar allmänhälsan

Artikelserie om företagen i Skärsätra Centrum Nr.7 Pyrolakliniken
BÄTTRE MUNHÄLSA PÅVERKAR ALLMÄNHÄLSAN
Pyrolakliniken bedriver tandvård för vuxna patienter och deras familjer. Kliniken har funnits i samma lokaler sedan 60-talet men drivs sedan årsskiftet av mig, säger Christopher Linde. Jag utbildade mig till tandläkare på Karolinska Institutet och jobbade sedan inom Folktandvården innan jag startade eget.
Min målsättning är att Pyrolakliniken ska vara en modern tandvårdsklinik som tar sitt samhällsansvar och erbjuder Lidingöborna en lättillgänglig och långsiktig tandvårdskontakt. Därför har jag valt att digitalisera kliniken, följa en uttalad miljöpolicy och investera i en hjärtstartare som under klinikens öppettider även är tillgänglig för allmänheten.
Att hjälpa patienter till en bättre munhälsa är min starkaste drivkraft, säger Christopher och det beror på att dålig munhälsa påverkar allmänhälsan negativt och leder till onödigt lidande och sämre livskvalitet. Förutom ett långsiktigt hälsoperspektiv på allmäntandvård vill jag även erbjuda mina patienter estetiska behandlingar. Jag tycker inte hälsa och estetik behöver utesluta varandra. Därför vill jag också erbjuda mina patienter rent estetiska behandlingar så som tandblekning och estetiska injektionsbehandlingar med fillers och botox i ansiktsområdet.
Till min hjälp har jag tandsköterskan Therése och vi ser fram emot att få möjlighet att hjälpa dig till en bättre munhälsa utifrån dina önskemål och behov, avslutar Christopher.
Pyrolavägen 13
Dela gärna detta inlägg