Klong – företaget med klassisk design

Eva Hjertberg grundade företaget Klong år 2000 och sedan en tid tillbaka har hennes son Georg Hedendahl gått in som VD och Eva ägnar sig bara åt det hon tycker är roligast, nämligen färg, form och design. 

Klong arbetar tillsammans med ett antal kända formgivare som designar klassiska och vackra interiörer för rum.  Namnet ”Klong” är ett ljud, en klang, som dröjer sig kvar och klingar i rummet. När man hör om företaget Klong tänker man på klassiker som ”Ängvasen” som är designad av Eva Schildt, ljusstaken ”Gloria” och den kombinerade ljusstaken, designad av Mats Broberg & Johan Ridderstråle och vasen ”Constella” som är designad av Eva Schildt.  Men här finns även möbler, lampor, bestick och andra inredningsdetaljer och Klong har återförsäljare över hela Sverige

-Vi vill skapa klassiker över generationer och vi vill skapa glädje och omtanke. Det ska kännas exklusivt att få en present från Klong, säger Eva.

-Det tog några år att bygga upp företaget men 2014, 2015 och 2016 var riktiga kanonår och våra genombrottsår, säger Eva. Sedan dess har det gått bra men en svacka på grund av pandemin. Men vi är på väg tillbaka tillägger Eva, som aldrig ger upp och som älskar det hon gör.

-Vidare berättar Eva att sedan 2005 sitter vi i mycket vackra industrilokaler i Dalénum och med ett fantastiskt show rum. Idag är vi 5 personer och planerar att vara kvar på ön och vara en del av det Designkluster som håller på att bildas i Dalénum och Larsberg.

-Om man tittar framåt så kommer vi att främst jobba med att bygga vårt varumärke ännu starkare, säger Georg och det ska präglas av om omtanke och lång hållbarhet rakt igenom från produktion, material, förpackning och transporter. 
Ett steg i detta är att vi startat ett samarbete med Childhood Foundation runt blomkrukan Trio. Den tillverkas i rosa och blått, och 15 % av försäljningen går till Childhood.

-Något nytt som vi också startat är att ha sk. Influenserlunch och en sådan hade vi för en vecka sedan – det var väldigt lyckat.  

-Förutom att stärka varumärket i Sverige kommer vi att börja att ta oss an Norge, men delar av vårt sortiment – det gäller att vara fokuserad, säger Georg som är jurist i botten. Det var inte alls självklart att jag skulle gå i företaget, men sedan jag väl bestämde mig har jag inte ångrat det en enda dag – det är både roligt, spännande och utmanande, avslutar Georg.

www.klong.se

Dela gärna detta inlägg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *