Hur skapar vi en starkare besöksnäring?

Idag har Ann Nagel, Skogshem & Wijk, Katarina Palmstierna, Lidingö Näringsliv och Gunilla Runsten, Rönneberga deltagit på en konferens med syftet att profilera och samarbeta runt ökad besökskraft för Region Stockholm.

Det var ett hundratal representanter från hotell/konferens, museum, kultur, kommuner, näringsliv, kompetensutveckling för att nämna några, som närvarade.

I olika grupper arbetade man fram unika mervärden för regionen samt hur dessa kan användas för att skapa en intressantare profil för besöksnäringen i Stockholmsregionen.

Ett vassare samarbete mellan olika aktörer är också en framgångsfaktor och att lyfta fram hur viktig besöksnäringen i varje kommun är, då den generar arbetstillfällen och bidrar ett levande samhälle.

Ett projekt är tillsatt och nu bearbetas resultaten från dagen workshops som en del i att sätta Stockholmsregionens besöksnäring på kartan både i Sverige och Internationellt.

Detta är ett viktigt arbete att medverka i, säger Ann Nagel som är Ordförande för Destination Lidingö som håller samman Mötes-och konferensanläggningarna på Lidingö. Vi måste tänka framåt och det gäller att utveckla våra verksamheter hela tiden, avslutar Ann.

Dela gärna detta inlägg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *