Lidingö Gymnastikskola firar 20 år

Tiden går fort när man har roligt, säger Mia Eriksson Holst och nu firar vi 20 år!

Lidingö Gymnastikskola är främst en gymnastikskola för barn mellan från 1 till 15 år och vi har grupper för alla åldrar utan förkunskaper, utan bara rörelseglädje behövs, säger Mia. Vi är alltså inte tävlingsinriktade men alla våra kurser är genomarbetade med vetenskapligt stöd och många av våra pedagoger studerar på GIH, eller har gedigen idrotts-/gymnastikbakgrund.

Vi har olika typer av gymnastik. För de yngsta upp till 24 månader har vi Pyttegymnastik tillsammans med föräldrar och arbetar främst med grovmotorik, därefter kommer Rytmikgymnastik, som har fokus på motoriska färdigheter och nästa steg är Mikrogymnastik som har fokus på kropps- och rumsuppfattning. 

För lite äldre barn har vi Minigymnastik och Motorik mot gymnastik, där man bland annat tränar olika redskap och ökar på svårighetsgraden i olika kurser utefter ålder. Vi vill gärna att föräldrar kommer och tittar på – det är viktigt för oss att de deltar i barnens aktiviteter, säger Mia. 

Vi är stora på ”truppgymnastik”, dvs, hopp, matta och fristående, men utan tävlingsmoment och kan även erbjuda campus och träningsläger. Vi har ca 400 gymnaster i åldrarna 7-15 år i olika fortsättnings och avancerade kurser. Totalt har vi närmare 900 barn i verksamheten.

2007 startade vi även Pilates och Yoga, som en service till föräldrarna. Idag har vi 5 Yogalärare och håller till i Ansgarskyrkan och efterfrågan är stor, säger Mia. Sedan tio år tillbaka heter vi Lidingö Pilates & Yoga och vi har även här kurser på olika nivåer, men för vuxna.

Vi i olika lokaler på Lidingö, främst i Torsviks förskola, men även i Gåshaga, Bosön och Sticklinge samt i Olaus Petri Skolan på Gärdet, Djurgårdsskolan och GIH.

Mia har sin bakgrund som varumärkesstrateg och har gått på Mc Donald’s College där hon lärde sig att utveckla människor, hitta nya ledartalanger, utveckla effektiva processer, företagande och hur man driver Franchising.

Därefter arbetade hon på GT Vikingarna i 17 år för att forma deras ledare och utveckla tävlingsverksamheten, men sedan blev drömmen efter en egen skola för stor och 2003 startades Lidingö Gymnastikskola.

Förutom att utveckla barn och ungdomsledare har Mia utvecklat en manual i detalj för varje kurs så att alla ska veta vad som gäller och att man når rätt resultat.  Idag har vi 25 anställa på hel-och deltid och skolan växer.

Jag arbetar efter PAKKS-kompassen – Passion, Ansvar, Kommunikation, Kompetens och Säkerhet – det är grunden för Gymnastikskolan och med det som grund har Mia startat sin första Franchising i Nyköping som har blivit mycket lyckad och nu det finns planer på fler, avslutar hon.

Skrivet av Katarina Palmstierna, Lidingö Näringsliv

Dela gärna detta inlägg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *