DESIGNKLUSTER I DALÉNUM – KAN DET NU BLI VERKLIGHET?

Under flera år har det varit många diskussioner och funnits tankar på att skapa ett Designkluster i Dalénum och idag träffades Katarina Palmstierna Lidingö Näringsliv, Jan Leuhusen partner med Klong, Eva Hjertberg grundare av Klong, Daniel Broman Stadshusdirektör för att informera varandra vad som händer i området och hur man kan locka fler företag inom konst & design till området. Ett bra och konstruktivt möte med beslut om ett utökat och fördjupat möte i januari.

Här finns redan Klong, Beckmans Designhögskola, Gerlesborgsskolan, Stillerska Gymnasiet, och i det närliggande Larsberg ligger Carl Malmstensskolan.

ETT KLUSTER ÄR: ”Ett geografisk område område med företag/skolor inom samma eller liknande bransch och som kompletterar varandra i syfte att bygga samverkan, bygga image, skapa spetskompetens, öka försäljning och minska kostnader.

DESSUTOM: Drar ett kluster till sig attraktiv arbetskraft och lockar intressanta företag att etablera sig i området samt stärker regionens varumärke.

Dela gärna detta inlägg