EN DRIFTIG AFFÄRSKVINNA

Mia Brundin har drivit företag på ön länge och för 40 års sedan startade hon bolaget Jordgubben Design AB, och började sälja barnkläder på Vasavägen 1 i det anrika Centralpalatset. Verksamheten utvecklades och snart blev det även modekläder för kvinnor. Det var en rolig tid, säger Mia och jag kände snart att jag ville växa.

Lidingö Centrum byggdes och 2009 öppnade jag butiken ByUs mitt i centrum med ett större sortiment av damkläder med också herrkläder. Det viktigaste för mig har alltid varit att skapa relationer med mina kunder och förstå deras behov och leverera service i framkant och idag är de flesta stamkunder som handlat kläder på ByUs i många år. Men vi får ständigt nya kunder och idag säljer vi till två generationer, säger Mia.

Företaget har varit i ständig utveckling, Vi har haft butiker på Jacobsbergsgatan i Stockholm, Torsviks Galleria och en ”pröva på” butik i Norra Djurgårdsstaden. Jag ville satsa mer lokalt på Lidingö och började bygga min vision och min dröm – en större modeaffär för kvinnor och en för män.

Nu har drömmen blivit verklighet och i höstas öppnade ByUs – kvinna i Hemtex gamla butik. Här finns idag kläder även för tonårinar och många märken och prisklasser är representerade för att passa fler. Den gamla butiken är idag ByUs – man och har varit mycket efterlängtad av männen på ön.

Det har varit ett risktagande men det går över förväntan och för två veckor sedan fick vi diplom som ”Branschvinnare” av Branschvinnare i Sverige, vilket innebär att vi överträffat branschen genomsnitt vad gäller omsättning och resultat. Den genomsnittliga omsättningsförändringen var 0,1 % för branschen och vår 29,2% och resultatförändringen för branschen var -391% och vi hade +115,7% och det är vi mycket stolta för tillägger Mia.

Något som är extra roligt och en stor bidragande orsak till framgången är att alla mina tre barn Jennifer, Joakim och Caroline nu arbetar i företaget och är delägare och de tar succesiv över den operativa delen, så att jag får mer tid och kan leva ett lite lugnare liv – det är något att fira när vi nu också firar 40 år på ön!

Men jag är fortfarande nyfiken och kommer aldrig att dra mig helt tillbaka, sådan är inte jag och nu har jag börjat titta på hur vi kan marknadsföra oss och på andra sidan bron, avslutar Mia.

Artikel skriven av Katarina Palmstierna för Lidingö Näringsliv.

Dela gärna detta inlägg