YESYES – EN STARTUP SOM LANSERADES I FÖRRA VECKAN

-Vårt mål är att hjälpa kunder att skapa sin egen stil med namnlappar och hjälpa borttappade kläder och prylar hitta hem igen vilket är bra både för t.ex. barnfamiljer och för miljön, säger Cecilia (Ia) Granath som startat Yesyes tillsammans med Sigrid Bernson.

– Med flera barn som gått i förskolan och nu i skolan så har jag själv upplevt värdet av att märka barnens kläder och prylar. Saker som annars hade kommit bort har snabbt hittat tillbaka och på så vis har vi sparat tusenlappar, säger Ia och tillägger att; efter att ha beställt från de flesta namnlappsföretag så väcktes en tanke hos mig – borde det inte gå att göra det enklare att designa namnlapparna så att det blir snyggare?

-Ju mer jag tänkte på det desto fler användningsområden hittade jag, fortsätter Ia. Skidorna som ska hittas efter lunchen i backen, på pulkan som är med på utflykten, på arbetskläder där många i personalen har likadana, på fotbollarna som ska med till en träning, vattenflaskor som är med på skolan. Listan växer och växer och ju mer jag letat desto mer säker blev jag: – Det här måste jag göra, men inte själv…

…Efter att ha hittat vilket material jag ville använda och vilken maskin som jag behövde, så var jag säker på att jag inte kommer kunna göra det här själv. Jag ville hitta någon som har en liknande situation som jag, med barn i behov av namnlappar. Personen måste också vara härlig att jobba med och kom att tänka på Sigrid Bernson, som jag känner sedan länge och som bland annat medverkat i TV4:a Lets Dance som proffsdansare. Hon är även låtskrivare och artist och tävlade i melodifestivalen 2018 med bidraget Patrick Swayze.

-Jag hörde av mig till Sigrid som direkt blev supertaggad på min idé med namnlapparna och vi bestämde oss för att ta ett möte ihop.

Vi träffades våren 2023 och pratade i timmar, allt klickade! Detta var startskottet för Yesyes – Sveriges snyggaste namnlappar som vi producerar på Lidingö och vi nu hoppas att våra kunder ska gilla lika mycket som vi gör, säger Ia.

Sigrid tycker att det känns pirrigt och hoppas att det kommer att gå bra, för namnlapparna är superlätta att applicera och tål både tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin.

Vill du veta mer om våra namnlappar så följ oss på:

@yesyes.se

På bilden Sigrid!

Dela gärna detta inlägg