HANDLARNA NÖJDA MED PARKERINGSRENOVERINGEN I LIDINGÖ CENTRUM

För drygt fem månaders sedan öppnade parkeringen i Lidingö Centrum efter en välbehövlig renovering, nu med bredare platser, tydligare markeringar och fler platser för rörelsehindrade. Garaget har blivit ljusare och mer välkomnande och med ett stort antal laddstolpar.

När Lidingö Näringsliv kontaktar Gisela Bovin i Centrumledningen vittnar hon om många positiva reaktioner. Kunder som undvek Lidingö Centrum under ombyggnationen har hittat tillbaka och fler än tidigare parkerar nu i garaget. Hon berättar också att beläggningen på laddplatserna hittills är över förväntan. Nattetid är beläggningen dock som väntat låg, trots förmånliga tariffer. 

Ingela Carlsund på Papille är också positiv. ”-Parkeringssituationen har blivit mycket bättre och klagomålen från kunderna har minskat rejält. Ibland uppstår konfliktsituationer beträffande körriktningen på övre planet, men laddplatserna i garaget är uppskattade och laddningen är snabb” säger hon. 

Roland Bergström på Life är av samma uppfattning. ”-Vi hör mer sällan om parkeringsproblem nu, vilket är ett gott tecken, och centrumägarna har en bra dialog med oss handlare” säger han och tillägger ”-Den nya möjligheten att få 4 timmarsparkering när du går på bion eller besöker någon av restaurangerna är dessutom mycket uppskattad.” 

Gisela Bovin i Centrumledningen bekräftar att dom just nu håller på att se över trafikflödet på övre planet, även om hon säger att fler och fler nu börjar hitta rätt väg in och ut. ”-Sedan väntar vi på att Lidingö Stad ska sätta upp stoppförbudsskyltar utanför Hemtex och Systembolaget vilket, utöver att hålla räddningsgatan fri, också ska bidra till bättre flyt.”Gisela avslutar ”-Kanske har några av våra kunder noterat att färgen har släppt i taket på vissa ställen i vårt nymålade garage. Detta är felanmält och vi väntar just nu på svar från entreprenören och en åtgärdsplan. Vi räknar inte med att garaget ska behöva stängas under det arbetet.” 

Så även om det återstår några frågor innan projektet helt är i mål är den allmänna uppfattningen att den efterlängtade parkeringsrenoveringen blev lyckad. 

Artikeln är skriven av Joacim Persson för Lidingö Näringsliv

Dela gärna detta inlägg