Företag på Lidingö 2021 – Stockby – BatteriGrossistenBG

VÄLSKÖTT OCH PÅLITLIGT FÖRETAG
1997 startade Mikael Ohlsson BatteriGrossistenBG, då belägen på Kolmårdsvägen, i en tidigare frisersalong om 50m2 på Södra Lidingö. Mikael har sedan dess varit i branschen och det har hunnit bli 23 år, så gedigen erfarenhet och kunnande har insamlats vad gäller alla typer av batterier.
Företaget flyttade till Tryffelslingan och industribyggnaden där vi hade vår verksamhet brann tyvärr ner till grunden 2006. Parallellt gjordes det möjligt att köpa mark i Stockby och 2010 stod en ny anpassad byggnad klar med fokus lågt U-värde (isolerings mässigt), miljötänkande och brandsäkerhet. Vi är mycket nöjda och stolta över vårt hus, säger Mikael. Vi har 3,5 anställda som alla varit i verksamheten länge och företaget har alltid präglats ett kvalitets- och säkerhetstänkande, tillägger Mikael.
BatteriGrossisten är sedan länge distributör av batterier från bland annat de ledande varumärkena Varta, Odyssey och sedan 1997 generalagentur från Cadex Electronincs Inc. batterivård och testutrustningar från Kanada. Ett brett sortiment av både så kallade hemmabatterier, stationära och portabla batterier med tillhörande kringutrustning och vi har både alkaliska, litium och laddningsbara batterier samt sammansättningar.
Vi säljer ”Det mesta till de flesta” vilket vi har som slogan säger Mikael, dvs. olika industrier inom b2b sektorn och kommuner public safety etc., även de privatpersoner som kommer till oss och önskar hjälp med bilbatterier eller hemma batterier. Men vi har bara ett par procent av marknaden som är stor och mycket är näthandel, där även vi finns. Konkurrenter är bland annat Batterigiganten, batterikungen, Batteriexperten, GP-batterier m.fl.
I hemmen kan man finna våra batterier i apparater som fjärrkontroller, larm och larmdeckare garageportöppnare, ficklampor, etc.. För industriellt bruk återfinns de bland annat i backup-system, radiokommunikation, industrirobotar, båtar, bilar, larmcentraler, personsökare – listan kan göras lång.
Coronapandemin har inte påverkat vår affär allt för mycket då vi har förbrukningsprodukter, så jag tycker vi haft hygglig tur så här långt och var varit relativt förskonade, säger Mikael.
Vår ambition är som vår policy dvs. att erbjuda kunden de bästa och mest ekonomiska lösningarna i kombination med kvalitet och hög servicegrad och vi vill fortsätta att driva ett välskött, pålitligt företag med nöjda kunder, avslutar Mikael, som inte vill vara med på bild:-). Medarbetaren Lars-Åke Boman representerar här företaget.
FAKTA
BatteriGrossistenBG sedan 1997
Ekholmsnäsvägen 46, Stockby
Ägare: Mikael Ohlsson
Antal anställda: 3 plus en ekonomikonsult
Dela gärna detta inlägg