Det finns entreprenörer som vill göra framtidens Rudboda till en levande mötesplats

Lidingö Näringsliv har tidigare skrivit om vikten av att skapa en levande mötesplats på framtidens Rudboda Torg och nu när anbudstävlingen pågår vill vi ännu en gång påminna om hur viktigt detta är.

Vår vision från Lidingö- 15 minutersstaden är: Rudboda Torg är ett av Lidingös levande närcentra som man gärna besöker och dessutom är det en mötesplats för alla som bor i området. Här finns ett grönskande och välplanerat torg som ger en inbjudande känsla och här finns möjligheter att knyta sociala kvartersrelationer. Här träffas man med en vän, kollega, eller med familjen på det trendiga caféet, som har nybakade bakverk och bröd. Eller kanske man äter en bit mat eller tar ett glas vin eller öl på den populära kvarterskrogen. Caféet fungerar även som en coworkingplats dit småföretagare i området, som arbetar hemma, gärna kommer för ett möte eller bara för att utbyta tankar”.

Det är inte bara viktigt att det finns någon typ av populär mötesplats i form av café & eller restaurang, det krävs även entreprenörer som kan driva rätt verksamhet som är lämpad för den målgrupp som bor och verkar i Rudboda med dess omnjed, såsom Elfvik och Bosön

En aktör som mycket gärna vill etablera sig där är Vattenverket och som dessutom redan ansökt om att få starta en Vattenverksfilial i de hus som nu står tomma i väntan på rivning.
Vi åkte på besök till Vattenverket vid Kottlasjön för att träffa Mia Granath och Staffan Wendt som driver anläggningen där, för att höra hur de tänker och vad de ser framför sig.

De berättar att de tyvärr har fått backa på planerna med ett Vattenverk i de gamla lokalerna på Rudboda Torg då de ska användas för de som nu kommer från Ukraina. Tråkigt säger de bägge, men vi har full förståelse för detta och hoppas att vi i stället får chansen att etablera oss i det ”nya” Rudboda.

-Vi är helt övertygade om att ett Vattenverk skulle passa utmärkt på Rudboda Torg eftersom där finns både unga, familjer, äldre och många enmansföretagare som sitter hemma och jobbar och behöver ett break och träffa andra.  För de äldre kan det bli en plats att fika med en vän. Vi ser framför oss att det kan bli en plats för hela området att knyta ”kvartersrelationer”, säger Mia.

Vi skulle ha samma basupplägg som vid Kottlasjön, dvs. man kan köpa nybakat bröd, både nyttiga & onyttiga men supergoda bakverk, man kan fika eller äta en lunch med kalla eller varma mackor, sallader och soppor av alla de slag. Allt är ”inbakat ” in en härlig, grön, inbjudande och varm miljö.

-För Vattenverket Rudboda skulle man specifikt kunna baka eget bröd och kanske ha öppet lite längre på kvällen för pizza, take away och annat om det finns en ugn på plats, det vore underbart, säger Staffan.

-Det finns inget café längs norra Kungsvägen och det skulle vara så roligt om vi fick möjlighet att driva Vattenverket Rudboda och göra torget till en levande plats där man har trevligt och fikar och umgås, säger Mia och Staffan.

Bilder: Bagarchefen Emma Hahne och bagare David Landin

Dela gärna detta inlägg